برگزاري مراسم بله برون: بله بران يا همان بله برون در تشريفات عروسي مراسمي است كه معمولاً پس از خواستگاري و زماني كه عروس خانم جواب بله را به خانواده داماد مي دهد، برگزار مي شود. اين مراسم تشريفاتي تر، مفصل تر و پر سر و صداتر از خواستگاري برگزار مي شود. بله برون اصول اوليه خود را دارد و تمام قول و قرارها مانند مهريه در آن مشخص مي شود.
برگزاري مراسم بله برون
براي اين برگزاري اين مراسم بهتر است اقوام درجه يك خود را دعوت كنيد البته بدون حضور بچه ها، زيرا بودن آن ها در مراسمي كه قرار است در آن تاريخ عقد و عروسي و مهريه و … مشخص شود خيلي مناسب نيست و امكان بروز مشكلات زيادي پيش مي آيد. اقوامي مانند خواهر و برادر با همسرانشان، پدر بزرگ و مادر بزرگ ها، عمه، خاله، دايي، عمو جزو ميهمانان اصلي اين مراسم هستند. لزومي ندارد در اين مراسم دخترخاله و پسرخاله ها و … حضور داشته باشند.
گل و شيريني و نشان
در تشريفات مجالس بله برون خانواده ي داماد بايد گل، شيريني، پارچه چادري و انگشتري به عنوان نشان نامزدي براي عروس تهيه كنند. البته بعضي از خانواده ها در اين روز وسايلي مانند پيراهن، روسري و كيف هم براي عروس شان به عنوان هديه تهيه مي كنند كه البته جز رسوم اصلي نيست. اگر عروس خانم با ميزان مهريه تعيين شده با توافق طرفين موافق باشد، جواب بله را مي دهد و در اين زمان است كه مهمانان جعبه ي شيريني كه آقا داماد و خانواده اش آورده اند را باز مي كنند و مي چرخانند. پس از آن مادر يا خواهر داماد مي تواند انگشتر نشان را در دست عروس خانم كند و پارچه ي چادري كه براي او هديه آورده اند را روي سر او بيندازد.
دفترچه بله برون