به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛
احمد مسجدجامعي با اشاره به گزارش كميته فني حادثه پلاسكو ضمن تقدير و تشكر از كارشناسان و پژوهشگران اين كميته بابت انجام ساعتها كار پژوهشي، گفت: گزارش كميته فني مديريت شهري در مواردي با گزارش كميته ملي پلاسكو همپوشاني دارد اما گزارش دولت در خصوص حادثه پلاسكو منصفانه و اخلاقيتر بود چرا كه در گزارش اوليۀ دولت نواقص سازمانهاي دولتي مورد پذيرش قرار گرفته اما در پاسخها و گزارشهاي ارائه شده به شورا در جلسات مختلف كه از سوي مديران شهرداري و گروه هاي كارشناسي بيان شد انگار همه تقصيرها متوجه دولت و شهروندان است.
چرا شهرداري بودجه آتش نشاني را نداد؟
وي با بيان اينكه در ساعات طلايي حادثه مجموعه اقداماتي كه صورت گرفته نشان دهنده ناتواني و بيبرنامگي است و اين از برخي فقرات گزارش هم كم و بيش دريافت ميشود، گفت: مثلا در گزارش آمده است كه براي اطفاي حريق در هر طبقه پلاسكو ۴۸۵ متر مكعب آب به طور مستقيم لازم بود كه انتقال آب از سطح زمين تا ارتفاع ۴۰ متري با تجهيزات فعلي غير ممكن بوده است و بر همين اساس با توجه به امكانات موجود استراتژي خنك نگه داشتن ساختمان در دستور كار قرار ميگيرد و حال جاي سوال است كه چرا شهرداري بودجۀ آتش نشاني را در اختيار آن مجموعه قرار نداده، به گونهاي كه ما شاهديم ۱۹۸ ميليارد تومان از اعتبارات آتش نشاني از محل اخذ عوارض دو درصد پرداخت نشده است و چرايي اين مسئله هنوز در ابهام قرار دارد. شهرداري در تخصيص بودجه چه اولويتي مهمتر از جان و مال انسانها داشته است؟ اين در حالي است كه بسياري از ساختمانهاي مجوز داده شده ارتفاعي بيش از ۴۰ متر دارند، به واقع آتش نشاني براي چنين فضاها و بناهايي تجهيز نشده است. آتش نشان ها مي گفتند در زير زمين نيز به عمق دهها متر و در چندين و چند طبقه تاسيسات ايجاد شده است و اگر ما در آنجا گرفتار بحران شويم هيچ كاري از هيچ كسي ساخته نيست.
مديريت بحران و آتش نشاني فرزند ناخواسته شهرداري
وي با بيان اينكه بر اساس اين گزارش به دليل همجواري پلاسكو با ساختمانهاي اطراف امكان عمليات و اطفاي حريق به صورت گسترده و همه جانبه وجود نداشته گفت: اين در حاليست كه پلاسكو در كنار دو خيابان عريض قرار داشته، حال تصور كنيد اگر اتفاقي مشابه در برجهاي بلندمرتبهاي كه در كوچههاي ۱۰ – ۱۲ متري مجوز دادهايد رخ دهد، چه بايد كرد؟ در نظر بگيريد كه مجوز برجهايي صادر شده كه مثل قوطي كبريت كنار هم قرار گرفته اند و هيچ كدام هيچ حريمي ندارند. آتش نشانان نيز بارها عنوان كردهاند كه حتي در خيابانهايي مانند خيابان فرشته و مقصودبيك كه عرض كمي دارند با مشكل رفت و آمد روبرو هستند، حال چه برسد به كوچههاي كمعرض با برجهاي بلند. همه اينها نشان دهنده اين است كه شهرسازي ما نيز آسيب پذير و آسيبزا و غير كارشناسانه است، اما ميبينيم كه همچنان به همين شيوه ادامه ميدهيم و از آن دفاع مي كنيم چون درآمدزا است.