آشنايي با المان هاي ساندويچ پانل (بخش۱) ماموت اينگونه است كه با توجه به وسعت كشور ايران و شرايط اقليمي متفاوت در نواحي مختلف اين سرزمين لازم است. روشهاي ساختمان سازي متناسب با ويژگيهاي خاص منطقه اي تدوين و به مورد اجرا گذاشته شود. نظر به اينكه اين كشور روي يكي از كمربندهاي فعال زمين لرزه در جهان قرار دارد لذا ايجاد سازه هاي مقاوم و امن از اولويت خاصي برخوردار است. بررسي نياز كشور به واحدهاي مسكوني نشان مي دهد كه با توجه به بافت جوان نيروي انساني هر ساله به حدود ۶۰۰۰۰۰ واحد مسكوني جديد نياز هست كه روشهاي سنتي ساخت جوابگوي بخش محدودي از اين نياز مي باشد. علاوه بر نيازهاي جديد، كيفيت ضعيف ساخت باعث استهلاك سريع ساختمانهاي موجود شده كه اين امر باعث افزايش نياز به ساختمان سازي جديد مي شود؛ همچنين به مقوله مقاوم سازي سازه هاي موجود نيز بايد توجه لازم مبذول گردد.
آشنايي با المان هاي ساندويچ پانل (بخش۱)
با توجه به نيازهاي وسيع ذكر شده و لزوم بهبود كيفيت توليد ساختمان همانطور كه در غالب كشورهاي بزرگ نيز متداول است بايد روشهاي توليد صنعتي ساختمان بطور جدي مورد توجه قرار گيرد. يكي از اين فنون مطرح شده در دو دهه اخير استفاده از صفحات ساندويچي متشكل از دو لايه بتن مسلح با شبكه جوش شده و يك لايه پلي استايرن است كه در برخي طرحهاي ساخت مسكن در ايران به كار گرفته شده است.
در اين مقال سعي بر اين بوده كه بيشتر با ضوابط آئين نامه اي اجراي اين نوع ساختمانها آشنا شويم و براي تكميل بحث، فيلم مستندي از نحوه اجراي عملـي چنين ساختمانهايي تهيـه و ضميمه ايــن بحث كرده ايم. اگر توجه كافي به مجموعه ايـن پروژه شود متوجــه خواهيم شد كــه بعضي از بحث هاي آئين نامه اي بطور كامل در اجرا پياده نمي شود كه دلايل متعددي از جمله محدوديت هاي اجرايي و غيره دارد.